Hírek

2018. szeptember 26-tól új előírás lépett érvénybe a légfűtő eszközökre

A légfűtő eszközökre vonatkozó (EU) 2016/2281 számú Bizottsági rendelet értelmében a 2018. január elsején érvénybe lépett előírás 2018. szeptember 26-tól egy új követelménnyel egészül ki. 

Bővebben

Környezettudatos tervezés irányelvek 2009/125/EK

LÉGFŰTŐ ESZKÖZÖK - 2016/2281

EGYEDI HELYISÉGFŰTŐ BERENDEZÉSEK - 2015/1188

A ERP szabályozások könnyebb áttekinthetőségének érdekében elkészítettünk egy összefoglaló táblázatot a nagy légterű helyiségek fűtőkészülékeire vonatkozóan.

Bővebben

A teljesítmény nyilatkozatokról

A jelenlegi bonyolult és változó építőipari szabályozási környezetben gyakran fordulnak hozzánk a partnereink olyan kéréssel, hogy adjunk ilyen vagy olyan nyilatkozatot, azonban ezek hátterét ők sem értik, nincs idejük ezt kinyomozni, egyszerűen csak "kell", mert valaki kéri tőlük.

Az egyik ilyen tipikus dokumentum a teljesítmény nyilatkozat.   

Elkerülendő, megelőzendő vagy adott esetben segítségképpen megadjuk a SOLARONICS Kft. által forgalmazott termékkörökre vonatkozó teljesítmény nyilatkozat adási követelményeket.

Bővebben

Légrétegződésgátló vs Légkeverő ventilátor

A légrétegződés egy természetes jelenség, ami a fűtött helyiségben kialakul. A meleg levegő felszáll, a hidegebb levegő pedig az alsó rétegekben marad. A tetőhöz közeli rész túlfűtött lesz, míg a tartózkodási zónában reked a hűvösebb levegő. A felsőbb rétegekben megrekedő levegő tartózkodási zónába juttatásával jelentős energia megtakarítást érhetünk el. Ennek eszköze a légrétegződésgátló ventilátor.

Bővebben

ÚJ SOLARHP SÖTÉTEN SUGÁRZÓ TERMÉKCSALÁD!

2015. októberétől új sötéten sugárzó termékcsaládot kínálunk SolarHP néven, mely a Solartube, Solartube Evolution, Harmotube és Solartube TUE-HP termékeinket váltja fel. A fejlesztés során a SOLARONICS elsődleges célja az energiahatékonyság és üzembiztosság volt, ugyanakkor figyelembe vettük a raktározási, szállítási, szerelési és karbantartási szempontokat is.

Bővebben

Tervezői konferencia

Szeretettel várjuk azokat az épületgépész tervező partnereinket, akik szeretnének bővebb információkat kapni a SOLARONICS új, megnövelt hatásfokú sugárzóiról, valamint a 2015. szeptemberétől, a 2016. januárjától és a 2018. januárjától érvényes európai uniós szabályozásokról

Bővebben

Megvannak a wellness-hétvégék nyertesei!

Épületgépész-tervező partnereinknek szóló promóciós játékunk véget ért, kisorsoltuk a 2 nyertest!!

Bővebben

Gépésztervező partnereink véleménye érdekel minket!

Vegyen részt promóciós játékunkban, töltse ki a kérdőívünket és nyerjen egy 3 napos wellness hétvégét a Szépia Bio & Art Hotel****-be!

Bővebben

SIC CFR-90 hővisszanyerő

90% feletti hővisszanyerési hatásfokú hővisszanyerős szellőztető berendezés kültéri telepítséhez.

Bővebben

AC-H kondenzációs hőlégfúvó

Milyen egyszerű, de egyben energiatarékos megoldás létezik nagy légterű  hőszigetelt csarnokok fűtésére?

Bővebben

Solartube TUE-HP

A mai, korszerű anyagokból épült, nagy légterű helyiségek ideális megoldása egy olyan sötéten sugárzó berendezés, amely kisebb beépített teljesítmény mellett képes ugyanazt a sugárzott hőt leadni.

Bővebben

Gazdaságos csarnokhűtési megoldásaink

A ColdAIR evaporációs hűtőberendezéssel működő rendszer természetes elven működik, és sokkal inkább elérhető áron létesíthető, mint a légkondicionálás.

Bővebben

Villeroy & Boch gyártócsarnok hűtése Cold-AIR-rel

Interjú a Villeroy & Boch Kft.-nél megvalósult csarnokhűtésről

Bővebben